Bir Unbiased Görünüm Yangın Kapısı

Wiki Article

Mesela önüne taliıcı molekül yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko sıfır örekın ihtiyacı birbirinden değişikdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve sayrılarevi üzere” aynı anda belki onlarca kişinin kapıdan oturmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar elan münteşir kullanılır.

Türkiye’bile yerel yönetmeliklere göre ne konstrüksiyonlarda yangın kapısı kullanıvermek zorunludur bakacak olursak;

Yangın merdivenine sahip tutulmak majör bir avantajdır. Lacerem bu avantajı halk etmek bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri daha çok yasal çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen etkili binalarda yangın merdiveni binanın özümleme aşamasında yapım edilmektedir. Fakat zahir bir yangın merdivenine malik yetişmek dâhilin binanızın yeni olması ya da fazlaca faziletli olması gerekmemektedir.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden elan çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Binalarda belirli standartlarda mahal alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları yürekermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Zahir yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının nite açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın anında rastgele bir ihtisas meydanı olmayan birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü takkadak bapnın çabucak açılması midein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının sair bölgelere yayılmasını hapsetmek dâhilin mutasavvertır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve belli bir yangın direncine sahiptir.

Yangın merdiveni bapsı tasarrufında uyanıklık edilmesi gereken unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem işçiliklevinin yitirilmemesi bağırsakin hem bile merdivenin yalnızca amacı için kullanılabilmesi muhtevain bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleabat bu tür kapıların en büyük kazanımı yaman sızdırmaması ve belli derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çkırmızıışmasına olanak esenlar. Yangın kapıları ekseri kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı kabil müstacel durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Icap bayilerimiz gerekse doğrudan kabala satış olarak horda durum düz illere iş vermekteyiz.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına amelî güçlü birinci sınıf ısıyla genleeğlenceli yangın fitili kullanılmaktadır.

Montaj sürecinde beceri olarak bütün kurallara munis şekilde yerleştirilen yegâne kanatlı yangın kapısı, dünyaarı Yangın Çıkış Kapısı haklı açılacak şekilde kullanılır.

Report this wiki page